"hallo... "

"hallo... "

Het onderhouden van relaties en het leggen van nieuwe contacten is essentieel in een onderneming maar ook in het arbeidsleven. Het hebben van een netwerk brengt u en ons verder en is noodzakelijk om zaken te realiseren.

Het hebben van werkoverleggen, vergaderingen en projectbijeenkomsten kunnen daar aan bijdragen. In veel, correctie: "IN VEEL" bedrijven is een intensieve cultuur van vergaderen. Dag in, dag uit... jaar in, jaar uit!

Op alle niveaus in ondernemingen zijn personen onbereikbaar van directeur tot toiletjuffrouw". Niet één keer maar soms dagen of weken achtereen is het antwoord van de telefoniste steevast: "die zit in bespreking stuur maar een email". Om vervolgens niets meer te vernemen.

Bovengenoemde is een kwaal welke de afgelopen 15 jaar is gegroeid. Misschien is dit voortgekomen uit ons poldermodel waarin iedereen een mening mag of moet hebben. Bijzonder (irritant) is het wel.

Dat (en dat maakt het extra bijzonder) ervaren ook de deelnemers van vergaderingen als zij niet in bespreking zitten. Misschien een onderwerp om de agenda te trekken.