Sollicitatie Procedure

Solliciteren anno 2020 is “Een druk op de knop”. Linkedin en De Nationale Vacaturebank zijn erg laagdrempelig, dat is erg gemakkelijk maar daarin schuilt soms ook een gevaar. Jouw curriculum vitae is dan één van de vele. Bedenk dat een curriculum vitae gemiddeld in 10-15 seconden wordt beoordeeld of veroordeeld.

Wij van TECHNICHE vinden solliciteren daarom een serieuze aangelegenheid. Een eerste indruk neem je namelijk nooit meer weg.

Kennis maken / Privacy

Kennis maken doen wij altijd door middel van een persoonlijk gesprek. Een goed gesprek is het halve werk. Wij willen weten wie jij bent als mens, als techneut en als carrièremaker. Het is goed om in voorbereiding een analyse van jezelf te maken. Denk na over je positieve en negatieve (daar kan je aan werken) eigenschappen. Noteer je sterke kanten en beoordeel je zwakke. TECHNICHE denkt met je mee (niet voor je) en geeft feed-back. Wij adviseren je graag om zo een gesprek bij onze opdrachtgever tot een succes te maken. Dat zijn onze niches.

Een succesvol sollicitatiegesprek bestaat uit:

  • een goede eerste indruk (passend gekleed en op tijd)
  • een goede representatie (goed gehumeurd en voorbereid op “lastige” vragen)
  • goede uiteenzetting van je werkervaring en een duidelijk beeld van je wensen

TECHNICHE is betrouwbaar en discreet. Daarom vertellen wij je (vertrouwelijk) bij welke opdrachtgever wij je voorstellen om doublures te voorkomen en zullen wij nimmer persoonsgegevens verspreiden zonder de betrokkene daarover in te lichten. Daarnaast worden wij twee maal per jaar door een externe onafhankelijke partij beoordeeld op onze verantwoordelijkheden als onderneming.

Een goede sollicitatie bestaat uit:

  • een goed (en leesbaar) curriculum vitae
  • een goede beschrijving van je ervaring en verantwoordelijkheden
  • een overtuigende motivatie waarom jij op zoek bent naar een nieuwe uitdaging

Na de beoordeling van je curriculum vitae krijg jij van TECHNICHE zo snel mogelijk een reactie.

Referenties

TECHNICHE trekt altijd referenties na, dat geeft een goede second opinion over jouw persoon en jouw werkzaamheden. Een goede referentie is daarnaast erg waardevol. Als wij een referentie verifiëren koppelen wij de resultaten aan je terug. Neem tenminste van twee personen de contactgegevens mee als je bij TECHNICHE komt solliciteren.